Wat is Krav Maga?

Krav Maga is een zeer effectieve vorm van verdedigingstechnieken waarbij je in zeer korte tijd wordt getraind jezelf weerbaar te maken tegen aanvallen van zowel fysiek als verbaal en mentaal geweld en in gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan aanvallen met een mes, pistool of andere wapens. Door toepassing van Krav Maga kun je jezelf bevrijden uit o.a. wurggrepen en klemmen en is zeer effectief tegen aanvallen door meerdere personen. Krav Maga leert je om ongewenste situaties te herkennen en voorkomen en je zelfvertrouwen en zelfbeeld te verhogen.  

Een korte geschiedenis

Krav Maga komt oorspronkelijk uit Israël en betekent in het Hebreeuws contactgevecht. Imi Lichtenfeld wordt gezien als de grondlegger ervan en kwam al op jonge leeftijd in aanraking met antisemitisme en geweld. Hierdoor besloot hij al snel om krachttrainingen zoals gewichtheffen en worstelen uit te oefenen. Met zijn kennis en beheersing van diverse technieken wordt Lichtenfeld in 1948 hoofdinstructeur Krav Maga voor fysieke training van het Israëlisch leger.

Jaren later, in 1978, worden er diverse organisaties zoals IKMA en IKMF door hem en zijn volgelingen opgericht. Zo worden de zelfverdedigingstechnieken van Krav Maga meer op burgers afgestemd met als doel mensen alerter en weerbaarder te maken in benauwde situaties en tegen allerlei vormen van geweld. Hierin kwam de nadruk steeds meer te liggen op het veilig wegkomen uit de situatie wat paste bij de slogan van Imi; So one may walk in peace.

En dat is precies waar wij als Krav Maga International ons op richten; jezelf alert en weerbaar te maken voor onveilige situaties.

Is Krav Maga wel iets voor mij?

Feitelijk is Krav Maga ideaal voor iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht, die meer vertrouwen en controle over zichzelf wilt verkrijgen in benauwde en gewelddadige situaties die helaas ook in onze maatschappij dagelijks voorkomen. Dus of je nu man, vrouw, jong, oud, groot of klein bent. Als jij je zekerder en veiliger wilt voelen in elke ongewenste situatie met fysiek of mentaal en verbaal geweld,  dan is Krav Maga de juiste techniek om daar aan te werken. En zo lang jij een positieve instelling meebrengt en bereid bent om op een leuke respectvolle en sportieve wijze aan jezelf te werken ben je bij ons aan het juiste adres. Want sfeer en jezelf prettig voelen staan bij ons vóór techniek.

Wat zijn de voordelen van Krav Maga?

Krav Maga leert aan de hand van realistische situaties techniek en grepen toe te passen om jezelf zo snel mogelijk in een controleerbare en veiligere situatie kan brengen. Dit doe je door deze situaties vroegtijdig te herkennen, in te schatten en erop te anticiperen. Beoefen Krav Maga en maak onderstaande voordelen eigen.

  • De technieken en principes zijn relatief eenvoudig aan te leren
  • Werken aan je conditie, fitheid en gezondheid
  • Weerbaarheidstraining
  • Fysieke én mentale groei
  • Je angsten overwinnen door meer op jezelf te kunnen vertrouwen
  • Geef een boost aan je daadkracht en durf voor jezelf op te komen
  • Extra alertheid om verdachte en gevaarlijke situaties vroegtijdig te herkennen, in te schatten en erop te anticiperen
  • Technieken en grepen leren om je tegenstander(s) te ontwapenen en/of te controleren
  • Effectief jezelf kunnen verdedigen in geval van nood

Nu ook voor kinderen

Sinds kort hebben wij ook lessen speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Op speelse wijze leren zij zelfverdedigingstechnieken om zich weerbaar te maken op de dagelijkse praktijk. Lees meer over Krav Maga Kids.

Gratis proefles

Nieuwsgierig? Schrijf je zelf in voor een GRATIS proefles en ervaar zelf de voordelen en het plezier van Krav Maga.