Krav Maga Kids

Kids Krav Maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen gericht op de dagelijkse praktijk. Dit zelf verdedigingssysteem is gebaseerd op jarenlange wereldwijde ervaring en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen. Een kind dat weerbaar is, is beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben.

Wat te doen wanneer je als kind wordt aangesproken door een (on-)bekende volwassene? Of een tiener verkeert in "een vervelende situatie"? Of je wordt gepest of daadwerkelijk aangevallen door een kind of groep kinderen?

Effectief op speelse wijze

Door middel van zelfverdedigingstechnieken (o.a. trappen en stoten op een stootkussen, verdediging tegen pakkingen, verwurgingen), spelvormen (stoeispelletjes, grondvormen als rennen, keren, springen, schoppen, opstaan etc.) en het nabootsen van realistische situaties krijgen de kinderen en tieners op speelse en praktijkgerichte wijze les.

De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk aan te leren.

Naast het trainen van motoriek, conditie en instinctiefmatige reflexen wordt er ook gewerkt aan zelfvertrouwen, discipline, zelfbeheersing, mentaliteit, grenzen aangeven, assertiviteit, respect, angstreductie, samenwerking, stemgebruik en sociale vaardigheden.

Uiteraard gaat dit gepaard met veel plezier!

Vanaf 8 tot 17 jaar

Krav Maga Kids is voor kinderen vanaf 8 tot 17 jaar. De instructeur is gecertificeerd Krav Maga ën weerbaarheidstrainer voor jeugd met verschillende achtergronden (Autismespectrum, trauma en rouw verwerking, verstandelijke beperking, lichamelijke beperking)

Gratis kennismakingsles

Benieuwd of dit iets voor jouw kind? Schrijf hem of haar in voor een GRATIS proefles om kennis te maken met Kids Krav Maga.